Monday, August 31, 2009

Bread Lover - Bread Maker

My wish came true!
I'm a bread lover, and now I can make my own bread! :D
These are some of my bread I made in the baking course and got the certificate

.



Sunday, August 23, 2009

Proposal Berani Sukses

Pikirkan apa yang anda mimpikan
Inginkan apa yang anda pikirkan
Putuskan apa yang anda inginkan
Rencanakan apa yang anda putuskan
Lakukan apa yang anda rencanakan
Yakini apa yang anda lakukan
Perjuangkan apa yang anda yakini
Sukseskan apa yang anda perjuangkan
Nikmati apa yang anda sukseskan
Sadari apa yang anda nikmati

Gw dapet ini dari gambar yang ada di sebuah tempat rental kamera di Tebet. Setelah gw browsing, ternyata ini rahasia sukses dari Andrie Wongso, motivator terkenal Indonesia.
Very Inspiring :)

Thursday, August 20, 2009

ORPHAN is sick!


I've just watched Orphan with my bf at La Piazza Gading. One word for that movie: SICK!
At first, I thought it was a ghost movie, but then I realized it was not. It is a thriller movie.

A Russian girl named Esther is a new adopted child to Coleman family. She seems pretty nice, she has a good hand to draw yet she has a good connection with John and Kate the parent at her first met. But then a mysterious incident start happen. She always use her fabric bracelet and necklace. She pushes a schoolmate down a playground slide, put a gun to Max -the deaf Coleman daughter-, kills Sister Abigail -the head of orphanage- using hammer, and convince Max to hide Abigail together. I got goosebumps whenever I watched Esther killing and putting her mad face. Despite of her mysterious incident which always covered by Max and Daniel, Kate starts suspicious with Esther. Kate fails to convince her husband and tries to search the fact about Esther.
In short, Esther kills Daniel, and you know what ...... Kate finds a very shocked fact that Esther is from Estonia, live in a mental hospital, and ..... she is not a child. She is a 33 years old woman! She has hypopituitarism, a disorder that stoped her physical growth. She is posing as a little girl. That's why sometimes she acts like an adult. She has a knowledge about sex, catch John and Kate while having sex, and she is very easy to kill anybody who bothers her, especially who bothers her relationship with John. Why John? because she is a woman who loves John, and other man victim. John also died because he rejects Esther's love. (yeah of course!)

Oh man ................. I couldn't believe that this movie is about a psychotic woman posing as a little girl to get a man. Fiuuuuuhh. Totally SICK. :|

Yeah but I love that kind of movie. I can't predict the ending and make me keep hiding on the back of my hand. Lol. Isabelle Fuhrman who play as Esther also good, her face gives me goosebumps. Hiks.

Anyway, before I went to La Piazza, we ate at Sari Sanjaya. We ordered pempek, tekwan, es kacang merah, and belida goreng dalam daun. I love belida (fish) goreng!

Tomorrow, my bf and his friend will fly to Malaysia for a holiday trip. :(
Malaysia - truly Maling. They claims Pendet Dance from Bali is their culture. AGAIN!!? read here and here. Go dig your own culture!

Saturday, August 15, 2009

Template again?

Woohhoo!
I'd tried making Tag Cloud for this blog a couple weeks ago, but it didn't work.
And just now, I've tried making Related Post but it was not working too. Dammit.
Maybe it's all because of my frog template. I can't edit the picture header (no option box like the other template). Howwaa! Should I just change the template again? ;(


Update: I successfully change my header, using a 'trick'. fiiuuh. Lol

Thursday, August 13, 2009

2 things I got today

Mommy's Girl.
Yes, seems like it is a good phrase for me, and (almost) everyone says I'm a mommy's girl. Wohooo. But now I have one respond for ya .. "anak mami tapi ga kalah gaol!" LOL. Overconfidence :p tapi pernah kok satu temen gw (ga disebut deh namanya, doctor patient confidential haha) waktu dulu pernah pergi sama dy, di sebuah resto jepang, dy bilang, "lo kok keren banget sih el, anak mami, tapi ga kliatan, gaul." Lol. Overconfidence (again). hihi. Ga bangga sih, tapi ya .. gimana ya, *garuk2 kepala*

U crazy. I sin
Tadi siang gw nyetirin mobil pacarku yang ngantuk dan pala berat. Pas lagi ngelewatin jalan belakang golden truly, (pas mau belok ke jalan itu) ada satu cw dan satu co yang lagi nyebrang. Gw antara kasih dy lewat dan engga, tapi karena dy jalannya lama, akhirnya gw jalan juga pelan2, dan tiba2 "BRAAKK!", itu cw mukul blakang mobil cowo gw! Gw kira kenapaaa. Padahal gw jalan dengan amat pelan dan tadinya udah mau kasih mereka lewat. Mereka berdua lagi berantem dan tuh cewe mukul mobil belakang krn lagi marah2 ama cowo yg lg jalan sama dy. WTH. Gw liat dr spion, itu cowo ngangkat tangan kayak say sorry gitu. Reflek gw langsung mengeluarkan kata2 kasar gw. "BRENG..., TA......, BRENG...." sambil klakson. sedangkan cowo gw cuma ngeliatin, nanya gw kenapa, trus lanjutin obrolan gw sama dy sebelumnya (baca: santai). Setelah lewat sekitar 5 meter, gw ngomong "Dy yang marah, gw yang dosa (dgn ngucapin kata2 kasar td)". Fuuuhh. Cowo gw cuma bilang, "Ya itulah kehidupan jalan Jakarta pada siang hari" , tapi kalo dy yang nyetir, pasti sama emosinya sama gw kali ya. HUUA.
Jadi teringat kalimat salah satu temen gw, si Botak, "kalo kita ga ikut gila di lingkungan yg gila, malah kita yang dianggep gila."

Anyway, baru saja kemaren selese perform di UPH Festival Gala concert nya. Post nya nanti deh. :)

Wednesday, August 5, 2009

The Life after Death

  • Yet you do not know what your life will be like tomorrow. You are just a vapor that appears for a little while and then vanishes away. - James 4:14

Cocok sekali dengan keadaan dimana banyak artis terkenal yang sangat terkenal (hehe), punya harta, banyak pujian, hidup kerja keras, tapi lalu sebentar meninggalkan dunia.
Waktu gw tau Mbah Surip meninggal, beberapa jam kemudian gw mandi, poop, dll di kamar mandi. Langsung aja kepikir, Hey, Mbah Surip baru aja terkenal, tapi tiba2 udah dipanggil Tuhan. Padahal dia baru punya harta bergelimpang, sampai bisa beli helikopter. Belom lagi, dia dipuja banyak orang karena kreatif dan rendah hati. Gw pernah ketemu dia satu kali waktu project kelas gw di kampus. Bintang tamu yang paling ditunggu-tunggu, paling ngedongkrak acara gw! - oh ya, sebelumnya, gw turut berdukacita atas kepergian salah satu musisi unik Indonesia - asli gw kaget bangetttttt waktu denger kabar ini -
TAPI, dimana dia (dan org2 yang sudah dipanggil Tuhan duluan) sekarang? maksud gw, the life after death.
Surga? Neraka?
Apa ada jaminan?

So, I feel so blessed and thankful that my life has been guaranteed by SOMEONE.
Gila, perasaan tadi bener2 hmmm .. apa ya kata yg bisa mengekspresikannya. Thank you, Jesus.
Thank you for the cross, Thank you for the nail-pierced hands.

Life is not about wealthiness, popularity, kindness, but the Life after Death is what matters, in the end.


Lyrics | Worthy Is The Lamb lyrics

Sunday, August 2, 2009

Plane Crash and Earthquake

A plane crash appeared in my dream last night. I witnessed it by my own eyes. It was not just a crash but there were some parachute coming down and made a big boom when the parachute people hit the ground. I said, "Wow, maybe it's the pilot!"

I tweeted "a plane crash in my dream. What's that mean?" in Twitter

and then Priscil repiled "
RT @priscilianova Semalem aku mimpi aku megalami gempa diJW marriot,,what is that mean?? RT @elvirapc: a plane crash in my dream. What's that mean?"

Whuoooooww ! Let's hope it's just a dream ;(