Tuesday, December 28, 2010

Bright Sky, Wide Smile

A very bright sky, makes a very wide smile. ☺


☺ Smile in the morning, smile at night. Guess I'm having a good day!
And I've sent you a truck of smiles. ☺



Yes, today is quite another good day before the finish line of 2010.
Semuanya berawal dari satu hal sangat simpel: langit yang teramat cerah! Aku suka!
Lalu sebuah tweet sapaan Good Morning dari yang lain menyertai.
Begitu juga saat aku pulang ke rumah, malam hari, aku tersenyum. Kenapa ya? Walaupun ada hal kecil yang sempat mengganggu. Tapi jika hatimu sedang bahagia, gangguan sebodoh apapun tak akan bisa merusak kesenanganmu. :)

Ah, aku memang plinplan. Minggu lalu aku tersedu sedih di mobil, minggu ini aku tersenyum lebar. Mobil biru-ku pasti senang.

Wednesday, December 8, 2010

Dua PR Besar Saya

*Sungai yang Penuh Kejutan*
Hidup bermotto "Let it flow, like a river" adalah hidup yang sangat klasik. Saya cukup yakin, puluhan persen penghuni bumi ini punya motto hidup tersebut, atau paling tidak, berkata demikian. "Yaa.. Let if flow aja."

Bukannya mau ikut-ikutan, bukan juga karna sengaja, saya rasa motto tersebut cukup berakar kuaaaat di filosofi hidup saya. Yang saya yakini adalah saya orang yang ndableg, ga punya tujuan, ga punya arah, dan ga punya obsesi. Oh ya, ditambah lagi saya punya level kecuekan melebihi si pacar yang cuek. Jaraaaang banget saya punya cita-cita setahun ke depan. Menyedihkan ya, jauh dari image si "Let it flow" yang percaya diri itu. I am sooooooo calm like a baby meets her pacifier!

Tapi hidup di sungai yang adem ayem dan ga ada riak motivasi yang revolusioner, punya keunggulan juga ternyata! Saya ngerasa hidup ini jadi banyak kejutan! Terutama di tahun 2010 ini (maaf, saya nulis ini bukan karna terburu-buru pingin tahun baruan). Saya ga pernah punya rencana ataupun pikiran entah itu untuk bekerja di bidang yang sangat saya sukai, ataupun hajar-hajaran sama skripsi dan sekolah postgraduate. Eh nyatanya... 3 hal itu lah yang bikin saya babak belur, naik turun, mondar mandir dapet banyak pelajaran hidup, hepi dan merasa bersyukur. Plus, saya juga ga pernah ngebayangin kalo saya bakal bisa bayar uang kuliah, uang ujian, dan uang wisuda dengan hasil kerja saya sendiri! Bener-bener mengejutkan! Unexpected.

*Find the Formula(s)*
Kesadaran ini engga ngebuat saya jadi makin nyaman duduk di kursi goyang nunggu kejutan. Inget banget sama kutipan "if you fail to plan, you plan to fail". Masih perlu banyak banget usaha untuk belajar punya cita-cita dengan obsesi berkobar kobaaaarrrrrrr. Bagi kamu yang baca ini, mungkin gampang. Tapi bagi saya, punya obsesi aja syusyaaaaah. Masih merupakan PE ER yang butuh kutak katik formula yang tepat biar menghasilkan 'sama dengan' yang makin nampol!

PE ER kedua, selain menemukan formula obsesi, adalah menyeimbangkan antara bekerja, sekolah, dan kegiatan religius!! Di tulisan ini, saya ngaku kalo saya jadi jarang berdoa, baca kitab, dan ikut pelayanan yang dulu saya ikuti. Alasannya ya karna..... lelah. Iya, saya salah. Untungnya, saya masih punya hari Minggu untuk beribadah. Saya cuma takut, ketidakseimbangan antara hal duniawi dan religius membuat saya di'sentil' sama Yang Di Atas.

Oke, so it is confirm. PR saya untuk tahun baru yang sebentar lagi diagung-agungkan itu ada dua: formula obsesi dan formula keseimbangan. Walau saya engga berani janji sama diri sendiri untuk berhasil menemukan dua formula ini, (ah so pleghmatic!) tapi inilah yang saya butuhkan!

Bagaimana dengan kamu?
Sent from my Telkomsel BlackBerry®

Friday, November 26, 2010

Pepaya Apa Pepaya

Yah, menu buah lunch hari ini pepaya.
Aku enggak suka buah, apalagi pepaya.

"Mas Iwang mau pepaya-nya aku?"

Lalu mas Iwang pun melotot, tersenyum simpul.
Ah, salah ngomong ya saya?

Wednesday, November 10, 2010

Her 'Endurance Training'

Crying won't get her to anywhere but it opens her mind.

After realizing that "many responsibilities come with many sacrifices", she broke her heart to tears. She couldn't enjoy her evening nap like she used to do, having a dvd spree at night, lying on her bed just staring to the ceiling for more than one or two hours, and she missed a dozen of dinners with her family, as well as having a fellowship with her church fellows.

So, it is also proven now.
You don't know what you got till it's gone, and time is running like he doesn't care what he left behind.

As a result, she scared to have another responsibilities, "Can I do this, that, and that?"

But the good news is, she said that there will be no regret because everything is worth it and beautiful. She believe that she can't make a beautiful rainbow without rain, she can't have a good shape without hard training.

A simple statement from her Reverend reminded her, "It is useless to train a hundred types of fighting techniques if you are not willing to be trained with endurance training. You will get knocked down once you get punched." Well said!

In short, let her do the "endurance training"!
Sent from my Telkomsel BlackBerry®

Saturday, October 30, 2010

Don't Judge before You Read This

Celana panjang motif kotak-kotak besar, baju garis-garis horizontal, rambut digimbal tipis-tipis, pakai banyak gelang, dan sepatu keds agak tinggi.

Apa yang kamu pikirkan saat melihat seseorang (dari belakang) seperti itu di antrian di halte bus Transjakarta? Apapun yang kamu lagi pikirkan saat membayangkan itu mungkin engga jauh berbeda dengan pikiran saya waktu itu. "Ya ampun ini orang... Mau keren tapi salah kostum woy! Nabrak abis motifnya. Masa motif kotak-kotak digabung sama stripes horizontal gitu. Trus, apaan nih rambut, mau sok rasta gitu ceritanya?"

Orang di hadapan saya itu adalah pria dengan tas ransel hitam, yang hanya bisa saya lihat tampak belakang dan agak samping, ya kira-kira 15 derajat sisi kiri mukanya lah, karena saya ngantri di belakang dia. Yang jelas, saya engga lihat seperti apa mukanya, atau malah jangan-jangan dia juga pakai kalung perak ukuran besar?

Sampai akhirnya bus yang kami tunggu-tunggu datang. Yah siapa sih yang mau ambil risiko terjebak macet ke kampus di Jumat malam? Jadilah kemarin saya naik bus Transjakarta dan mengalami cerita yang saya tulis ini.

Saat bus datang, beberapa wanita di depan saya melangkah ke bus, lalu seorang petugas bus menghampiri pria gaya-motif-nabrak itu. "Eh, tolong bantu...," katanya ke operator di dalam bus. Lalu dia melakukan sebuah gerakan yang menginsyaratkan kalau pria ini... buta. Ya, dia BUTA!

Ubun-ubun saya langsung seperti diberondong hujan lebat beserta petir besarrrrrr. Maaf, lebay ya? Tapi saya kaget, malu, dan merasa bersalah! Sangat besar kemungkinannya apa yang saya komentari tadi (yg kayak fashion police gadungan) adalah karena mata dia tidak bisa melihat motif baju atau celana apa yang sedang dia pakai. Apapun itu alasannya, saya sedih. Saya sudah nge-judge dia hanya dari penampilannya bahkan dari belakang!!

Sesampai di halte Dukuh Atas, saya ketemu dia lagi, sedang nunggu bus selanjutnya arah Harmoni di jalur antrian 'VIP'. Kali ini saya berhasil melihat mukanya. Pupil matanya bergerak-gerak, wajar seperti orang tuna netra lainnya. Saya juga punya sepupu yang tuna netra sih, jadi saya cukup banyak tahu keadaan tuna netra.

Saya cuma bisa minta maaf sama pria itu dalam hati. Hmppphh! Saya jadi mikir... Jangan-jangan ternyata hal ini sudah berkali-kali terjadi, hanya saja tidak ada petunjuk seperti petugas bus yang 'menampar' saya.
Sent from my Telkomsel BlackBerry®

Saturday, October 23, 2010

The Last Pink Meds


She keeps chewing her pink meds.

"I used to live day by day with him,
and this is the last gift I received from him."

img credit: GettyImages

Friday, October 8, 2010

Remember the July and August of 2010

When I am down, when I am in trouble, facing my fears and losing my hope,
I will remember the July and August of 2010.
God helps. :)

This morning when I was driving to campus for a thesis defense (finally!), I said to myself "God, thank You for everything you've done in my entire life. I will give all the glory to You. I did it all for You, Lord. THIS IS MY GIFT TO YOU."

And not in 3 minutes, I changed my statement, I said "All these things I had; undergraduate + working + postgraduate acceleration, were a very precious gift from God. The rise and fall was beyond belief. I still did not believe myself that I could (almost) finish this '3in1' thing, though it was drudgingly. AND THIS IS A GIFT FROM GOD. Thanks!"

In this way, I should not fear for what will gonna happen to me in the future.
Because I have God who always take care of me, even He has conquered the death.

.... Even though I walk through the valley of the shadow of death
Your perfect love is casting out fear
And even when I'm caught in the middle of the storms of this life
I won't turn back, I know you are near

I will fear no evil
For my God is with me
And if my God is with me
Whom then shall I fear
Whom then shall I fear?

Oh no, You never let go through the calm and through the storm
Oh no, You never let go in every high and every low
Oh no, You never let go, Lord, You never let go of me

And I can see the light that is comin' for the heart that holds on
A glorious light beyond all compare
And there will be an end to these troubles
But until that day comes, we'll live to know You here on the Earth

And I will fear no evil
For my God is with me
And if my God is with me
Whom then shall I fear
Whom then shall I fear?

You keep on loving and you never let go

And I can see a light that is coming for the heart that holds on
and there will be and end to these troubles
but until that day comes
Still I will praise You
.

Wednesday, October 6, 2010

Sikat Gigi Paus

Hey kawan, sekarang saya tahu bagaimana rasanya mendapat pencerahan dari sebuah mimpi!!
Mimpi saya kali ini memberikan satu pengalaman yang sensasional, yaitu ide penemuan brilian sebuah sikat gigi model baru.

Ceritanya sangat sederhana dan (seperti biasa) absurd.
Di mimpi, saya sedang menyikat gigi dengan sikat gigi model teranyar dengan design yang fungsional dan spektakuler. Bentuknya seperti gigi palsu, pas untuk kedua sisi (atas bawah) rongga gigi, dengan gagang sikat lebih besar dan lebih panjang dari sikat gigi pada umumnya. Kalau di mimpi sih, katanya sikat gigi ini terinspirasi dari mulut (balin) ikan paus.
Nah, karena di mimpi tersebut belum ada nama nya, ijinkan saya menamai dia "Sikat Gigi Paus".

Cara pemakaian Sikat Gigi Paus ini se-sederhana namanya, tapi se-mutakhir designnya: Cukup masukkan Sikat Gigi Paus seperti memasukkan sendok ke mulut, tempatkan sikatnya pas di rongga gigi, tutup mulut lalu tarik maju mundur Sikat Gigi Paus ini.

Baiklah, semoga mimpi ini bisa menginspirasi para penemu alat-alat di dunia selanjutnya seperti Thomas Alva Edison, Alexander Graham Bell, Marconi, dll. Selamat berkreasi!

Tuesday, September 21, 2010

I wish I was Your Nicest Thing

I wish I was your favorite girl
I wish you thought I was the reason you are in the world
I wish my smile was your favorite kind of smile
I wish the way that I dressed was your favorite kind of style

I wish you'd hold my hand
When I was upset
I wish you'd never forget
The look on my face when we first met

I wish you had a favorite beauty spot
That you loved secretly
'Cause it was on a hidden bit
That nobody else could see

I wish that without me your heart would break
I wish that without me you'd be spending the rest of your nights awake
I wish that without me you couldn't eat
I wish I was the last thing on your mind before you went to sleep

(Parts of) “The Nicest Thing” – Kate Nash

Friday, September 10, 2010

Small, yet Extremely Wise

There are four things on earth are small, yet they are extremely wise (Prov 30:25-28)
Look at these and learn for our own good:

Ants
Creatures of little strength, yet they store up their food in the summer


Coneys
Creatures of little power, yet they make their home in the crags


Locusts
They have no king, yet they advance together in ranks


A lizard
It can be caught with the hand, yet it is found in kings' palaces

Image credit: Getty Image, Wikipedia

Monday, August 30, 2010

A Letter of Luck

03:03 AM - I forgot how to fall asleep and I couldn't find the manual book! Errhh.

Anyway, few days ago I started thinking that I had no enough luck like others have in such thing called competition, quiz, lucky draw, or else.

Any above-mentioned things I participated, sadly I never won one. Lucky draw at mall, free travelling promo, (one) quiz on Twitter, and et cetera. Frankly speaking, when I decided myself to participate in those, my heart (eww) was fully convinced that I would win out of all other 'contestants', if I may say.

As a result, my memory gave a signal that I don't have luck in those competitions! Phew...

But then the angelic side of Elvira whispered me something. She said, "It's not about luck, Elvira. It's about God's grace. He doesn't trust you in all those things but He loves to show the thing so-called luck in other hidden 'competitions'. Be grateful.. You don't need those lucks."

But God... I'd like to prove myself that I'm qualified. Hmmm
Powered by Telkomsel BlackBerry®

Saturday, August 21, 2010

13 Agustus 2010, Mungkin atau Pasti

Jumat, 13 Agustus 2010
8:18 WIB

Pagi cerah, sederet rencana panjang sudah disusun rapi Era, wanita muda yang hampir menamatkan kuliah, sedang melanjutkan kuliah tingkat atas, dan mendedikasikan dirinya di sebuah pekerjaan. Mobil birunya dikendarai dengan kecepatan sedang menuju Sudirman, "Aku harus menyelesaikan semua urusan skripsi hari ini, lalu kulanjutkan separuh hari ini bekerja di kantor". Di tengah perjalanan, 'Friday the 13th' melintas di benaknya, "Astaga! Jangan, hari ini kau angka 13 jangan coba-coba rusak hari ku!" Lima menit kemudian, sebuah tweet di akunnya muncul "Great morning! Today's Friday the 13th? Uh oh don't try to ruin my #skripsweet day, monstaaa!"


10:11 WIB

Perjalanan 40 menit ke Sudirman ternyata berbuntu kekecewaan.
Satu lembar kertas yang penting untuk mengurusi skripsinya hari itu tertinggal di rumah.
"Oh tidakkk... Masakkan pagi hari begini kau sudah mulai beraksi, 13?"
Alhasil, Era kembali menancap gas mobilnya, pulang, demi si satu lembar kertas.


14:25 WIB

"Jam segini aku masih di Benhil, skripsi2 ini belum selesai dijilid spiral! Sedangkan dua jam lagi, tumpukan kertas penentu masa depan kuliah ini harus sudah ada di tangan petugas Thesis Bureau," ucapnya dalam hati.
Sang pria Capricorn yang sedang bersamanya menanyakan mengapa Era terlihat gelisah, "Ada apa dengan kamu?". Era hanya menggeleng, "Tidak.. Aku hanya khawatir". Ia berdoa, sesekali menghela napas, membungkus jantungnya yang berdegup kencang, dan berusaha berlaku tetap tenang.


16:05 WIB

"Renn!! Ini pinjamlah dulu charger laptopku! Duduk di sebuah restoran dan cepat selesaikan setting-an skripsimu... Soal kapan kau kembalikan chargernya, sudah nanti saja.." Era senang setengah mati ketika ia bertemu sahabatnya yang sedang kelimpungan di Benhil, sebuah tempat printing dan fotokopi ternama di bilangan Jakarta Pusat.


16:15 WIB

Lega. Akhirnya Era tiba di kampus. Ia segera menuju ruang kerja Arpa, seorang dosen di kampusnya.

Tok tok... "Excuse me, sir. *hhhsshh* I.. want.. to take my certificatehhh.." nafasnya terengah-engah. "Ok, sit down, what's your name? What certificate you want to take?" Si dosen yang bertubuh besar, berkulit coklat gelap ini tersenyum sangat ramah. Era menyebut nama panjangnya dan dosen Arpa mencari di kertas absen seminar untuk mengecek apakah Era memang berhak mendapatkan sertifikat seminar yang ia ajar.

"All right Era.. I will make a copy for you. Can you spell your name?" Dia mengetik nama panjang Era yang terdiri dari 3 kata, lalu mengklik tombol Print.
"Era.. Before you go, I have a question for you. Are you a Christian?"
"Yes, sir.." Era mulai curiga, ada apa ini!
"Apakah kamu percaya, setiap orang akan menemukan jodohnya yang terbaik? Mungkin atau pasti?" Era kaget bukan main. Dia mulai menyalahkan si angka 13, ah kenapa lagi kamu tiga belas? Kenapa aku tiba-tiba diperhadapkan dengan pertanyaan ini.
Sambil mencoba berpikir.. Era menjawab ragu, "Mung..kin..". Ya, mungkin. Tidak semua orang menemukan jodoh terbaiknya! Buktinya ada banyak orang yang kawin cerai!


Dosen Arpa membalas, "Saya beritahu yang pasti. Do you see my family over there?" Beliau menunjuk sebuah pigura kecil yang terbuat dari kayu ukuran 4R yang ada di samping Era. "Sejak menikah dan sejak anak-anak saya masih kecil, saya sudah berdoa... Tuhan, berikanlah jodoh yang terbaik untuk anak kami. Dan kemudian anak saya yang pertama menikah dengan pacar pertamanya! Coba lihat pria yang berbaju biru itu, anak saya yang kedua... He only has one sweetheart in his life. Anak saya yang terakhir, menikah dengan pacarnya yang kedua!"

Era tergelak, kagum.

"Kamu percaya kan bahwa segalanya telah direncanakan ........."
"Allah sebelumnya," Era langsung menimpali.
"... semua yang terbaik untuk anak-anakNya. Masa jika kamu berdoa untuk yang baik dalam hidup kamu, dia tidak akan memberi? Kehendak Nya terjadi. Nah sekarang bagaimana tahu dia inilah yang Tuhan kasih? Bayangkan ada lima pria di depan kamu, yang mana yang terbaik menurut kehendakNya? Coba pikir... Apakah Tuhan tidak akan membantu kamu mempertemukan dengan pria itu? Apakah Tuhan tidak akan membantu memberi perasaan suka dengan pria itu?"

Era hampir menangis. Kali ini dia tidak menggerutu pada si tiga belas. Ia bergumam dalam hati, Tuhan... Kau pakai Arpa hari ini untuk mengingatkanku pada hal ini. Era hanya mengangguk, selalu tersenyum dan beberapa kali kata "Yes...", "You are right, Sir" keluar dari bibirnya yang mulai kering kehausan.

Tak lama, handphone Era berbunyi, "Dimana kamu?" dan percakapan beberapa detik di telepon memberhentikan percakapan Era dengan Arpa.

Percakapan berlanjut. "Sir.. Why are you telling me this?" tanya Era penasaran, berharap dosen Arpa tergelak lalu berkata Saya dapat melihat apa yang kamu rasakan.
Tapi ternyata tidak, dosen Arpa kembali berkata bijak namun sangat sederhana, "Because I have happy family, and happiness should be shared. Saya ingin kamu keluar dari ruangan ini dan memetik sebuah pelajaran. God bless you!"

"Oke, Thanks Sir.... God bless you too!" senyum Era terlukis sangat lebar, hatinya seperti baru saja disiram air sejuk. Dalam hati dia ingin terus berbincang dengan dosen Arpa, tapi waktu pengumpulan skripsi sudah kian dekat. Dosen Arpa lalu tertawa, "See?? Now I am blessed too, because you said God bless you!"

Era keluar dari ruangan. Seluruh kelelahan yang ia alami di Jumat 13 Agustus 2010 ditutup dengan pelajaran penting dari seorang dosen yang hanya pernah satu kali ia temui di kelas. Era mengunci baik-baik pesan dari Tuhan yang disampaikan melalui dosen Arpa. Ia kembali ke rumah, meletakkan setiap pelajaran itu di bawah bantalnya dan berjanji untuk tetap dengar dan taat dengan apa yang Tuhan nya berikan.


Minggu, 15 Agustus 2010

Era mendapat kabar, ternyata dosen Arpa dapat melakukan semacam membaca pikiran.


Monday, July 26, 2010

The Four Scenes

Bloggin time! I kinda miss you, blog. I haven’t wrote my stories lately while my everyday filled with lotsa stories. One thing that i wont be missed writing about it is my bed dream.
I had my ‘bedtime stories’ so much. This time it was just playing around with someone that I dont know if he will appear in my future or just in my dream.

First scene,
I go down stair to look what is going on in my house, and find out that there is a praise and worship night among my family and church friends. They are singing along the night, smiling and laughing together with joy on their faces. Then, I see this someone that is not a Christian together with them. He is my friend in my dream and it makes me wondering why he is with my family and friends in this night. I just see his smile and he really has a good night with them.

Second scene,
I open a white freezer in my house, trying to look what food they have inside. In a meantime, that person is getting closer to my back so that he can smell my hair. He gives me a small kiss on my head on the right so slowly. I can see him closing his eyes, like enjoying that scene! But, how could be on earth you can see someone what he does with his face while he is on your back? Lol.

Third scene,
Another kiss, on a cheek. This time is from me. Returning his kiss on my head, I kiss him back on his left cheek three times. And... He just ‘freezing’. He doesn’t do anything, and keep looking to the front. In that time, I am thinking like “Oh gawt, I shouldn’t have kissed him”.

Forth scene,
We are on the beach! We sit near the shore, looking at the sea and the sun starts to set. The sea breeze blows our hair, and the broken-white sands cover our feet. We don’t have any conversation in that time, just staring at the horizon line. But... something is crossing my mind, I talk to myself, “He only has a crush on me. He doesn’t love me. Maybe I should not go for him”.

DREAM. Are you there to show me something, to display my needs, or just playing around in my unconscious mind? And... who are you, someone? Will you answer all these questions? I guess you don’t.

P.S: After I post this blog as a draft, He popped again in my dream when I slept! :D

Sunday, May 30, 2010

Somebody Please Execute My Avant-Garde Idea!

If there is a voice recorder to record audio,
If there is a photocopy machine to record files,
If there is a TV Recorder to record TV and radio,
If there is a Tivo to record your favorite TV show,
If there is a camera to record and capture pictures,

Audio, Files, and Pictures.

Then...

Will somebody invent a machine to record anybody's best feelings?

I want to record those pleasant feelings I've ever had,
So I can re-play it anytime I want.

Please?

Friday, May 28, 2010

Tihibuinidisiri

Satu saat nanti kita akan mengerti

Tentang sepaket arti dan inti dari mengasihi

Bukannya kita lumpuh, tapi kita terlalu asyik di bui

Bukannya kita buta, tapi terang ini seakan masih terlalu dini

Bukannya kita bisu, tapi huruf yang dirangkai rapi enggan bermelodi

Bukannya kita tuli, tapi rambut-rambut ini menggelitik telinga sampai gusi

Kita terlalu sok memberi kesimpulan sampai bertemu titik yang bernama jati diri.

Wednesday, May 19, 2010

Calling All Random Feelings to Gather

I am just crying with really random feelings.
Thank you for waking me up.
Lotsa hopes to catch.
How could I be so stupid?
Period
Powered by Telkomsel BlackBerry®

Sunday, May 16, 2010

Super Action in Super Shell

"What's your name? This, take my cell phone, and we will be back with the money!"

After reading that line, does something cross your mind?
Can you imagine in what moment, that line would take place?

I have Master Degree Classes on Tuesday and Wednesday.
Like about 2 days in a row, my friend, Fabian went home with me.
I let him drove my car, and dropped him in anywhere he desired.

But on last Wednesday, he did not say anything to me that he would join my car again.
"Don't act like a fool, you can still join in my car!" I said to him when Fabian said he prefer to take TransJakarta bus than always go home with me.

Ok, he finally drove my car and then we stopped in a gas station, in Casablanca.
Me, to the gas station man: "30 liters, Shell Super"

Everything was going so fine until I looked at the price monitor: "130.000 (rupiah)" and still counting! I got a sudden panic.
The problem was, I only had IDR 100.000 in my hand, and my friend also didn't bring enough many to cover the bill, and we did not have Master Card or Visa Card to pay it. I was freaking shocked!!!!!!

"Mas, we did not have enough money to pay. Do you know where is the nearest ATM here?" -- Mannnnnn, I was so embarrassed when Fabian said this to the gas station man.

"Oh.. It is okay, you can go with me to our office and discuss about this."

"Hmm.. What's your name? This, take my cell phone, and we will be back with the money!"


GEEZ!
So, he was stunningly pawning his cell phone to Mr. Ilham, the gas station man, and I kept blaming myself for doing something very careless like that!
In my mind, 30 liters of Shell Super is only 100.000, plus I will get an extra Coca Cola. While in fact, it is not 100.000 rupiah but 200.000 rupiah! ;(
(Sorry people, if I drop your jaw)

Ohhhhhh.. Thanks God I was not driving at that moment, and I was not a blonde.
If yes, maybe I will get the "stupid blonde girl" title from that gas station man, or even from my friend.

Thank you friend, I was astonished with your super hero action. LOL! Geezzzz. -__-"

What a crazy night. *blaming my self*

P.S: I did not get the Coca Cola because the promo is over after 9PM. Great.

Thursday, April 22, 2010

The Paradox of a Promise

It is EASIER to SAY "I promise myself", than "I promise to you".
It is HARDER to ACT "I promise myself", than "I promise to you".

Source: my own experience

Friday, April 16, 2010

Mengeluh, Introspeksi, Solusi

Jangan tanya apa yang dunia sudah berikan pada kamu, tapi tanya apa yang sudah kamu lakukan untuk dunia.
Klise. Frase ini sering digunakan sebagai jawaban ataupun tameng atas keluhan-keluhan.
Klise. Tapi pernyataan ini benar seratus persen.

Mengeluh.
Siapa yang tidak pernah? Wajar. Semua orang berhak mengeluh dan boleh mengeluh. Hmm, tapi sebentar dulu. Berhak? Sepertinya semua orang tidak berhak untuk mengeluh. Oke, saya ralat langsung. Semua orang boleh mengeluh, tapi tidak semua orang berhak mengeluh.

Sebagai warga Jakarta, kerap kali dan sudah seperti menu sehari-hari untuk kita semua mengeluh, termasuk saya. Banyak alasan yang diberikan Jakarta untuk kita mencaci maki. Kalau mau dibuat list nya, mungkin bisa ratusan ya.. Dengan senang hati, kita akan menulis list keburukan Jakarta atau lebih luasnya, Indonesia, dengan mudah. Bahkan sambil menertawakan.

"Banyak sampah!"
"Banjir terussss!! Dikit-dikit langsung banjir!"
"Macet! Angkot keparat!"
"Bau banget ini jalanan, mana sih tukang sampahnya!?"
"Panas banget Jakarta! Polusinya gila-gilaan! Mau pindah aja dari Jakarta!"

Familiar dengan caci maki ini? Ahh, mungkin Anda bisa lebih kreatif daripada saya untuk soal mencaci-maki Jakarta. :)

Tapi pernahkah Anda dan saya berpikir bahwa, kita menjadi salah satu penyumbang munculnya caci maki seperti di atas?
Coba hitung, berapa kali dalam hari ini kita membuang sampah sembarangan?
Coba hitung, berapa kali kita lebih memilih membawa kendaraan pribadi dibanding kendaraan umum?
Coba ingat-ingat, kapan terakhir kita memikirkan kebaikan untuk kota yang kita tinggal ini?

Saya termasuk orang yang sangat menghindari buang sampah sembarangan. Tidak responsible. Itu alasan saya. Makan sebungkus roti dengan lahap, lalu membuang plastiknya di pinggir jalan? Mungkin orang lain akan berpikir, "akan ada petugas kebersihan yang membersihkannya", atau "nanti juga tertiup angin". Haha. Kalau semua orang di dunia ini berpikir seperti itu, mungkin dunia ini sudah bukan tempat tinggal manusia lagi, tapi menjadi kerajaan tikus dan lalat hitam. Hiyy!

Selain itu, saya juga sudah terbiasakan di keluarga untuk hidup sehat, bersih, bermanfaat. Jarang sekali keluarga saya membuang sampah sembarangan. Terima kasih, Tuhan! :)

Lalu apa ada cara mudah untuk mengatasi kebiasaan buang sampah sembarangan itu? Sebelumnya, ingat yaaa, buang sampah sembarangan bukan cuma bikin lingkungan kotor tapi juga banjir! Saya rasa saya tidak perlu menjelaskan mengapa buang sampah sembarangan bisa bikin banjir, hahaha.
Oke, balik lagi. Cara mudah yang biasa saya lakukan adalah: 'menyimpan' sampah.
Bungkus permen, tissue bekas, plastik roti, dan apapun itu, akan saya simpan di kantong celana, di tas, di mobil, atau dimanapun ada tempat. Setelah saya bertemu tempat sampah, baru saya akan menyampah semua sisa produksi saya itu, hehehe. Easy! Emang sih kadang tas dan kantong celana saya jadi suka banyak sampah. Tapi saya pikir lebih baik begitu daripada saya membuangnya sembarangan.
Apa anda mau coba juga? :)

Lainnya, saya (dan keluarga) sudah terbiasa untuk menolak pemakaian kantong plastik yang berlebihan di supermarket. Bahkan kalau bisa engga pake kantong, ya engga usah pake kantong. Berlebihan adalah tidak optimal. Hehe. Jika dalam 1 kantong plastik bisa muat 10 item, tapi cuma diisi 5 item, berlebih 1 kantong donk? Sayang. Mending dipake untuk keperluan lain. Soal pengelolaan scientific nya sih saya mungkin engga bisa jelasin ya. Tapi tau donk kalo kantong plastik itu sangat susah diurai di tanah?

Hal-hal kecil seperti ini kelihatannya sepele, remeh temeh, tapi efeknya besar.
Sebenarnya post serupa ini sudah pernah saya buat di sini.

Intinya sederhana sih; kalau kita bisa mengeluh soal banjir dan sampah (atau apapun itu keluhannya, baik di keluarga, studi, kerjaan), ada baiknya kalau kita juga menjadi solusi dari keluhan itu.
Plus nya, kita jadi berhak untuk mencaci masalah banjir dan lainnya di Jakarta! Hahahaha, yang ini bercanda dehhh! :p

Jika kita berani mengeluh, beranilah juga untuk introspeksi dan menjadi solusi!

Wednesday, April 14, 2010

Dear, wishes

Wide sky
Solo moon
Billions of stars
Hiding sun
Silent breath

Across them, I send Good night message to you.
See you in the journey of dream.

Dear, wishes.

Monday, April 12, 2010

TokyoFlash Kampret

Lagi mau ngepost tapi bingung, ehhh, muncul lah pembicaraan ini!
Jadi, gw lagi tertarik sama TokyoFlash Watch.

Ini dia gambarnya:TokyoFlash Pimp 2

TokyoFlash Infection


Lucu kan, keren kan? High tech kan? Sokil kan?
Liat deh, yang Pimp 2, lampu nya warna merah, body nya warna emas. Perpaduan warna yang unik dan elegan sekali! Ckckck.
Bisa dibayangin kalo lagi pake jam ini pas malem, diteken tombolnya, keluar lampu-lampu.
Whuiiyy, orang-orang pasti pada ngeliatin, "jam apaan tuh?" , "keren banget ni cewe (bukan jam nya)", "ajibbb, jam nya kayak kalkulator moderenz!", atau "amboi, cantik benar paras jam yang dipakai wanita itu", dan sebagai-bagainya.
Tapi kok jadi keinget sama sepatu anak-anak yang kalo jalan, lampunya beraksi saat dipijak ya?
Hmmm.

Kesimpulannya adalah: keren apa norak yah?
Susah diliat juga sih, secara fungsinya adalah jam, tapi mo liat jam mesti menghitung banyak nya lampu yang ada di Jam Infection dulu yaa? Hihihiii.

Yah sudah lah, di malam ini, barusan, gw cerita sama seorang teman (kamprettt!!) kalau gw lagi tertarik dengan jam ini.
Dan percayakah Anda, dia (kamprettt!!) jawab begini; "Trend is boring, quote dari seseorang".

Heyyyyyy!! Dia (kamprettt!!) menyindir gw dengan tepat, pat, patt!
Itu adalah Tweet gw beberapa hari yang lalu, dan dia (kamprettt!!) pura-pura aja gitu engga tau kalo itu tweet nya gw.
Hiks hiksss. :(
Aduh, emangnya TokyoFlash lagi nge-trend ya? *pura-pura*
Ga pernah liat orang pake itu kokk. :|
Lagian itu buat cowo yaa?
Aku lagi butuh jam tangan yang keren! *butuh? pengen kaleee*



Thursday, April 8, 2010

One Day We’re Gonna Live in Paris


Friendly Fires - Paris .mp3





One day we’re gonna live in Paris
I promise
I’m on it
When I’m bringing in the money
I promise
I’m on it
I’m gonna take you out to club showcase
We’re gonna live it up
I promise
Just hold on a little more

And every night we’ll watch the stars
They’ll be out for us
They’ll be out for us
And every night, the city lights
They’ll be out for us
They’ll be out for us

One day we’re gonna live in Paris
I promise
I’m on it
I’ll find you that French boy,
You’ll find me that French girl
I promise
I’m on it

So go and pack your bags
For the long haul
We’re gonna lose ourselves
I promise
This time next year will be forevermore

Friendly Fires – Paris (ft Au Revoir Simone – Aeroplane Remix)
Psstt, I love the lyric so much


Sunday, March 28, 2010

Ebet the Wavy Hair

Two days ago, I dream about 2 guys.
First is Fabian. Nothing's weird. He is one of my friends, and we chat a lot lately.
Second is Ebet. This is weird. I didn't know who he is, I never met him in real life.

Ebet, in my dream, is so cute.
He has big wavy hair, almost like an afro, but still cute.
He wears red/ blue T-shirt (I forgot) with white skin, slanted eyes.

I knock his room, and his friend opens the door.
I think I am knocking on the wrong room, so I leave.
But Ebet shout from inside, "Thank you for visiting me"
Me, "What?"
Ebet, "Thank you for visiting me..."

AND IT WAS JUST A DREAM .... ONLY ONE OF MY BEDTIME STORIES

P.S: Why someone's face that I never met/ look before, can appear in a dream?

Toples Keingintahuan

Hai, malam.
Hari ini aku merasa jenius
Aku meletakkan rasa ingin tahu ku ke dalam sebuah toples bening
Setiap hari aku mengamatinya
Aku menyimpannya dan mencari bagaimana aku bisa menikmatinya, suatu saat
Sampai akhirnya jari-jariku ini berhasil mendapat jawaban
Ini bukan yang pertama kalinya aku berhasil
Berhasil membuka toples rasa ingin tahuku yang kadang terlalu besar
Dengan kolaborasi antara jari-jari dan syaraf-syaraf yang ada di kepala ku, dan oh yaa, dengan bantuan si mata
Aku merasa jenius!
Suatu yang simple, tidak berarti, bahkan sampah.
Tapi kolaborasi indera tubuh ku ini menghasilkan satu jawaban: aku jenius.

Thursday, March 18, 2010

Benang Sambungan

Friend: Meant for each other
Friend: - -!

Me: Lucu ya
Me: hidup ini
Me: Seperti ada benang di tiap kit
Me: kita
Me: dan aku baru saja menemukan benang sambungannya
Me: (manteppppp

Friend: Huaakkakakaka
Friend: Gokil!

Me: Setelah selama ini kusut
Me: ku cari2
Me: ku putar2
Me: hampir ku gunting
Me: bahkan ku tarik2
Me: tapi
Me: akhirnya ku menemukan ujunng dari benang ini
Me: yaitu ,,
Me: di bawah mesin jahit
Me: dan benang itu ada di jari manis mu

Friend: - -
Friend: Hahahaha

Me: kamu kok ketawain
Me: ini kan dari hati
Me: ku
Me: yang paling busuk

*Just a silly conversation and think it's .. funny?

Sunday, March 14, 2010

Salt and Light

When we want to be the light, we must be ready and be not afraid to walk in the dark. Let there be the light in dark places.

When we want to be the salt, we must be ready and be not afraid to meet people with bitter and flat heart.

I asked Him to form me to be the salt and light among my social life, but looks like I forgot these things: I have to face the darkness, and bitter heart.

"You are the salt of the earth; but if salt has lost its taste, how can its flavour be restored? It is no longer good for anything, but is thrown out and trampled under foot.
You are the light of the world. A city built on a hill cannot be hid. No one after lighting a lamp puts it under the bushel basket, but on the lampstand, and it gives light to all in the house. In the same way, let your light shine before others, so that they may see your good works and give glory to your Father in heaven."

Wednesday, March 10, 2010

Money Talk

Today's verse: "Keep your lives free from the love of money and be content with what you have,..." (Hebrew 13:5a)

Baru-baru ini beli satu kemeja buat office wear.
Sebelum beli itu, ada perdebatan yang ketat di pikiran, antara beli kemeja atau dress.
Dress ini cakep, cocok banget sama gw.
Warnanya ijo. (I love green!)
Dengan kancing ala jepang.

Tapi gw pikir, No! I had to buy a wearable blouse.
Dan gw berhasil beli SATU KEMEJA saja di sebuah department store.

Dlm perjalanan ke mobil, gw masih susah banget ninggalin itu dress! Udah di parkiran, tapi tetep pgn balik ke butik itu.
Jadilah gw menelpon pacar, "Aku uda beli kemeja, pgn dress lagiii" dengan memelas.
Dijawab "Dressnya kapan2 ajaa".

Pulanglah gw dgn sukacita krn berhasil hanya membeli 1 kemeja yang sangat fungsional.
Maklum, kemeja nya cuma dikit.

Sampe di rumah, gw masih kepikiran dress hijau menawan itu.
Tapi engga sampe gila kayak sebelum2nya.
Biasanya, gw sampe kepikiran banget. Tanya temen dll siapa yang akan ke mall itu, untuk nitip! Dan beberapa kali itu kejadian.

Beberapa hari kemudian,
gw pergi ke mall itu lagi, ketemuan sama temen2 lama.
"Pibi dimana?"
"Di Ga*di nihh ..."
"Ooh, pila jg pengen kesana tuh" .. dengan mudahnya kata2 ini nyeplos gitu aja.
Damn! Kenapa gw harus 'ketemu' dress itu lagi!

Singkat cerita, gw beli itu dress!
Mereka bilang, itu dress 'Gw bangeet'.
Cocok. cakep. Ijo pula.

Dan kemaren, tepatnya waktu lagi jadwal tim drama gereja ngumpul,
ayat Alkitab yang di atas itu menegor gw!

Waktu lagi nyetir, gw pernah berpikir untuk hidup sederhana di masa depan.
Ga mau pny rumah mewah besar, mobil mewah dan lain2.
Uangnya ditabung, untuk liburan aja, untuk biaya lain2.
Tapi apaaaaaa ....
Di masa sekarang aja gw ga bisa kontrol diri.
Ga bisa mencukupkan diri, mau ini, mau itu.
Dengan mudahnya gw pake Debit card untuk memenuhi keinginan (bukan kebutuhan) gw.

Dress itu sebenernya bukan kebutuhan yang sangat penting.
Emang sih gw ngerasa gw butuh dress lagi, toh dress itu bisa gw pake kemana2 jg, termasuk ke kantor. Yaaa, itulah beribu alesan yg ada!

Gimana, Elvira?
Siapkah Elvira mengatur keuanganmu?


Thursday, February 25, 2010

Livvy's Eyes


Woot! Our Livvy is keeping her eyes peeled for some yummy snacks on Cutepugpics! Thanks! :D

Friday, February 19, 2010

Livvy, My Lil Cute Pug

I bought this very cute puppy together with my boyfie.
She is my superstar now.
If I did not meet her in like more than 2 days, she will get crazy and 'wild' with me.
She stays in my boyfie's house, so I can not meet her everyday.
She is freaking happy when she meets me. Vise versa.
I love you little Livvy! :)
(The first two photos were taken on the first week of her arrival)

What a Pug!!

OH MY PUG! I can not smiling and laughing while watching this video!
(taken from ilovepugs.tumblr.com)
Pugs are striking their best face when they tilt their heads! So does Livvy, my lil pug.

Thursday, February 11, 2010

My Color Profile




























This quiz is taken from a site, and I was asked to choose colors for those items.
But woops, sorry quiz, your result is not 100& true.
I did not pay much the latest brands, even I tend to go off those brands.
And I did not pay attention to my friends for my personal situation.

Saturday, February 6, 2010

Good-hearted Evil Face

Bahasa: Lebih baik punya muka jahat berhati baik, daripada muka baik berhati busuk!
English: Better to have a good-hearted evil face, rather than a good-faced evil heart!

Sorry for the lack of my english translation (comment me if you have better words for this)


Most people says,
I have a grumpy, mean face.
But I am a good person,
Trust me. :)






Raawwrr!

Wednesday, January 27, 2010

Missing Moment

I do not know what I should write.
I do not know what feel I have inside my heart.
I am missing moments exactly one month ago.
This is so absurd.

a GIF(t) before Sleep

GIF(t) before sleep

My first animation ..
Fiuh, totally easy.
GIF now can laugh at me!
Thanks to Mbak Eka Dian, and some tips from web :D

Sunday, January 17, 2010

10 Pertanyaan soal Bule

1. Bule kentutnya kayak apa yah? bau keju?
2. Bule kalo makan, keringetan dan ingusan juga ga sih?
3. Bule suka makan masakan Padang ga yah?
4. Bule pernah ga sih ngupil trus taro di bawah meja?
5. Bule pernah kerokan ga yah?
6. Rambut halus di daerah privat nya Bule warna nya blonde juga yah?
7. Bule pake minyak kayu putih ga sih?
8. Bule tau ga sih apa itu Bule? Kalo kita ngomong 'eh ada bule ganteng' di luar negri, mereka ngeh ga?
9. Bahasa Inggris nya Bule apa sih?
10. Ada Bule bakal jawab ini ga yah?

Hee hee. :D

Mengutip perkataan salah satu guru native English gw, dlm bhs Indonesia: "orang Indonesia makan untuk mencari keringat (org Indo makan kan keringetan), sedangkan orang Bule berkeringat untuk mencari makan"


Note: Bule is (link)

Tuesday, January 5, 2010

Why Women Spend Longer Time in Toilet Than Men

Ever wondering why Women spend longer time than Men? I found the answer here :

The Man's Strategy for Going to the Bathroom:

1) Walk slowly and proudly up to the bathroom, make sure everyone knows that is where you are headed. (Cowo jalan perlahan menuju toilet)

2) Enter the bathroom, and quickly check out the whole room (Masuk ke toilet dan ngecek seluruh ruangan)

3) Look for the right urinal. This is how to pick your urinal: There must be at least one urinal between you and the next closest person (on either side) to you, if this is not available, take the urinal next to the wall, beside a 'safe looking' male. If this is also not available, glance at stalls, or leave bathroom, and return later, to get the right spot. (Ngecek urinal/bilik yg paling tepat, seenggaknya ada space 1 urinal dgn org lain, atau urinal di sebelah tembok aja)

4) If proper urinal is available, approach urinal swiftly, looking straight ahead, never turning eyes or head. Another approach is to look at the floor, feet are always good as well. (Kalo uda dpt urinal yg tepat, jgn nengok kanan kiri)

5) Undo pants, relieve yourself as quickly as possible, keep head looking down (or eyes closed and head held looking up) this way no one will think you are trying to check them out. (Buka seleting)

6) Shake it off, put it back in your pants. (pipiss)
** Note Steps 7 and 8 are optional, but recommended in 45 of the 50 states.

7) Wash hands. (Cuci tangan)

8) Attempt to dry hands. Look to see if a blow dryer or paper towel dispenser is close by. If not, your clothes will do just fine as a towel. (Berusaha mengeringkan tangan)

9) Exit bathroom, do NOT look back, you didn't forget anything. (Keluar toilet)

10) Check to see if your female companion has exited the bathroom before you, although highly unlikely, you must check anyway. (Cek temen cw/ pacar uda keluar dari toiletnya belom)

11) Wait patiently for her return, remember to NOT say things like, "Wow, what took you so long." (Nunggu sabar temen cw ny keluar)


................. COMPARE WITH THIS !!! .............


A Women's Strategy for Going to the Bathroom:

1) Enter bathroom, and start checking each stall, but do NOT check the first one, first one is bad luck, even if tests prove that it's always the cleanest. Look to see what stall is the nicest looking, deciding only after checking every available stall. (Masuk ke toilet, cek semua bilik nya)

2) Decide which is the cleanest stall, and try to get to it before that other bitch who entered when you did. (Pilih bilik yang paling bersih, masuk sebelom cw laen masuk)

3) Mutter "Slut" under breath, when she grabs the stall you wanted, and make a run for the one you wanted, or that skank who entered after you will get it. (Waspada jgn sampai bilik pilihannya di serobot org lain)

4) Hang jacket and purse on hooks on door. (Gantung jaket/ tas)

5) Take some toilet paper and wipe the seat, pretending you can wipe off all germs. (Ambil kertas toilet atau lap klosetnya dgn cairan anti bakteri yg tersedia)

6) Line toilet seat with toilet paper! Germs are bad! (Taro kertas toiletnya di sekeliling kloset)

7) Start to take off all layers of required clothing, be sure nothing rests on the ground! Use all other hooks available if needed. (Perhatiin, jgn sampe ada barang2 yang tergeletak di lantai)

8) Sit down on toilet seat very lightly, as not to disturb layer of paper between you and the seat. Germs are bad! (Pelan2 duduknya, soalnya kan ada kertas toilet di atas klosetnya)

9) Relax and let the flow go, but make sure your still sitting lightly, because the paper on the seat can't move, or you'll get germs! (Relax, duduknya ga usah gerak2)

10) Start to dispense the required amount of toilet paper from the roll. Fold into neat rectangle, and wipe all drips, very careful to not get germs from the seat! (Ambil tisu toilet, dilipet2 jadi persegi trus lap deh)

11) Toss soiled toilet paper into toilet while standing up, watch out for the germs! (Buang tisu toilet nya segera)

12) Start to put back on the 27 layers of clothing you were wearing, make sure it looks exactly like it did when you entered bathroom. (Mulai pake jaket2nya, perhiasan, tas nya yang tadi digantung)

13) Put all toilet paper lining seat into toilet. (Buang kertas toilet di klosetnya)

14) Flush. (Flush dehh)

15) Grab jacket and purse while unlocking door. (Keluar dari bilik toiletnya)

16) Walk to sink, and turn on tap. (Ke washtafel)

17) Put hands under running water for at least 10 seconds. (Cuci tangan kira-kira 10 detik)

18) Lather up with lots of soap, and be sure to get anywhere on hands that was exposed to germs! (Pakein sabun)

19) Rinse soap off hands under water for another 10 seconds. (Bilas tangannya pake air lagi)

20) Look for paper towel, if there is none, mumble under breath, and stick hands under blow dryer for 4 minutes. NEVER WIPE HANDS ON CLOTHING! Make your move to counter/mirror section. (Keringin tangannya)

21) Put jacket to side, blocking that skank who was trying to get your stall from coming next to you, and make sure your as far away as possible from that bitch who took your stall.

22) Scoff at the way the bitch who took your stall looks. Her make-up is all wrong!

23) Spread out contents of purse on counter.

24) Touch up already perfect make-up, for no reason, be sure to take at least 2 minutes doing this. (Touch up make-up duluu)

25) Organize objects when putting back in purse, a messy purse is bad! (Balikin dan rapiin tuh alat2 make-up nya ke dompet make-up)

26) Put on jacket, laugh to self at that skank who wanted your stall her clothes are gross.

27) Walk out of bathroom, tossing head at the skank who is still putting make-up on, and make sure you gasp when the bitch who took your stall scoffs at you. (Keluar toilet)

28) Find boyfriend outside, wonder how he gets done so fast ... You were really quick this time! (Ketemu deh sama cowonyaaa)

Source: FemaleRestrooms

My Name Statistic!

My Name Statistic!


Christmas with Strangers

First of all, Merry Christmas and Happy New Year!
Sorry for the late greetings.
In 2009, I had Christmas on an airplane!
I was going to Japan and I opened the present from my mom in the air. :)



Quite simple, and I lost the meaning of Christmas, in fact.
Because every year I spend most of my Christmas in the church, play performance, go with my church friends, and family.
In this year, I busy up my life with internship and classes.
At the moment, I miss all those times. Times where I spend in church.
But my friend said: Give thanks to what I have. I still have time to involve myself in church.
Japan, a place where I never imagine I will go there.
In my mind, Japan is a country with expensive things to buy.
But hey, God (via my mom and dad) gave the opportunity to visit Japan.
In 6 nights 7 days, I felt the culture differences although Indonesia and Japan is still in Asia.
Here, I do not have time to describe it all. Haha!
Basically, I enjoyed those days, but ........... I didn't enjoy the shopping!
I kept some of money, afraid I would lose money before I got home. Lol
1 Yen = IDR 100 . A very simple T-Shirt cost 1.000 Yen. Fiiiuuuh.
Surprisingly, I still have like about 20.000 Yen when I got home! HUUUAAHH.


Last, I wanna go back to Japan someday!

P.S: I will give some of funny things I know about Japan. (someday, here)